Blog

Onderzoek wijst uit: Kinderen die helpen in het huishouden zijn later succesvoller!

Moest jij als kind vaak helpen in het huishouden zoals het inruimen van de vaatwasser of stofzuigen? Dan hebben wij heel goed nieuws voor je!

Onderzoek wijst uit dat mensen die als kind hebben geholpen in het huishouden later succesvoller zijn.

Onderzoek
“Hoe vroeger je kinderen betrekt bij het huishouden en klusjes laat uitvoeren, hoe sneller ze begrijpen dat werk deel uitmaakt van het leven”, stelt Julie Lythcott-Haims, die ook het boek ‘How to Raise an Adult’ geschreven heeft. Voor die uitspraak baseert de expert zich op een langetermijnstudie van Harvard, die huishoudelijk werk bij kinderen aanmoedigt.

“Als kinderen geen vervelende taakjes moeten doen, betekent dat iemand anders ermee in de weer is. Het gevolg: ze nemen minder initiatief. Ze wachten op iemand die hen een checklist geeft met taakjes die ze moeten afvinken, maar die is er in werksituaties niet altijd. Ze missen vaker de vaardigheid om werk te zien en zelf te redenen hoe ze nuttig kunnen zijn.” Lythcott-Haims is er dan ook van overtuigd dat kinderen die wel helpen in het huishouden, later ook betere werknemers zijn. Zo kunnen ze beter samenwerken met collega’s, tonen ze meer empathie en kunnen ze taken zelfstandig afwerken.

Moest jij veel doen in het huishouden vroeger? Laat het ons weten in de reacties!