Schoonmaaktips

Met deze 7 eenvoudige stappen is je toilet binnen mum van tijd weer helemaal schoon!

Niemand maakt graag het toilet schoon. Veel mensen zijn “bang” voor de geurtjes, spettertjes en restjes die ze mogelijk kunnen tegenkomen. Als men het toilet regelmatig schoonmaakt valt het over het algemeen wel mee met de viezigheid. Maar leuk zal het nooit worden. Maar wat is nou de beste manier om het toilet schoon te maken?

Het toilet is op zich niet de schoonste plaats in huis, daarom is het raadzaam om tijdens het schoonmaken geen bacteriën te verplaatsen. Het is dus niet verstandig om eerst de pot schoon te maken en daarna het wasbakje. Het is erg belangrijk om voor het reinigen van de wc een apart doekje te gebruiken, gebruik dus niet hetzelfde schoonmaakdoekje die men ook gebruikt om bijvoorbeeld de keukenkastjes mee af te nemen!

Het toilet schoonmaken betekent niet alleen de pot schoonmaken maar ook de muren, deur, vloer, borstel en eventueel een spuitbus of decoratiemateriaal.

Benodigdheden:
– Emmer
– Heet water
– Allesreiniger
– Dikke bleek
– Doekjes

Stap 1:
Maak een sopje van heet water en een beetje allesreiniger. Doe daarin een doekje.

Stap 2:
Neem alles af wat je aanraakt als je naar de wc gaat. Denk hierbij aan de wastafel, het lichtknopje, de deurklinken, de doortrekknop, muren etc.)

Stap 3:
Maak met een ander doekje het toilet schoon. Doe daarbij eerst het deksel aan de bovenkant, daarna de binnenkant van het deksel. Vervolgens maak je de bril schoon, eerst het zitvlak daarna de onderkant. Als laatst neem je de rand van het toilet mee. Spoel het doekje regelmatig uit in het water.

Stap 4:
Verwijder het toiletblokje en spuit dikke bleek onder de rand. Poets dit na met de toiletborstel en laat intrekken. Bij het intrekken zet je de borstel rechtop in de toiletpot. Op deze manier wordt de toiletborstel ook mooi schoon.

Stap 5:
Haal intussen alvast de vloer leeg, afvalemmer, wcborstelhouder en toiletrolhouder buiten de ruimte zetten.

Stap 6:
Schrob met de toiletborstel de wc nogmaals goed schoon. Neem daarbij ook de zwanenhals mee. Spoel daarna het toilet door met de borstel onder water.

Stap 7:
Maak met een ander doekje de vloer schoon. Voor een echt schone wc gebruikt hiervoor een nieuwe emmer met sop.

Zie je? In deze 7 stappen glimt je toilet weer als nooit te voren! Vergeet dit artikel niet te delen met je vrienden!