Beauty

5 fouten die je maakt tijdens het wassen van je haar

1. Te vaak wassen
Eigenlijk heel logisch: overal waar het woord ‘te’ voor staat is niet goed. Ook het te vaak wassen van je haar is niet goed, het zorgt ervoor dat je alle natuurlijke oliën van je hoofdhuid eraf wast. Je haar wordt hierdoor droog en dof. Twee tot drie keer per week je haar wassen is eigenlijk meer dan genoeg. Wil je toch heel graag je haar om de dag of zelfs iedere dag wassen? Probeer dan alleen met water te spoelen of je haar te wassen met een zeer milde shampoo zodat je je haar zo min mogelijk zal beschadigen.

2. Je mixt producten en merken
Je kunt het best een shampoo en conditioner uit dezelfde productlijn gebruiken. De conditioner vult het resultaat van de shampoo van hetzelfde merk namelijk aan. Als je een shampoo van het ene merk gebruikt en een conditioner van het andere, kan het zijn dat je te veel of te weinig van bepaalde ingrediënten gebruikt. Hierdoor kan het eindresultaat tegenvallen.

3. Haar niet goed wassen
Logisch, zal je misschien denken. Natuurlijk is het slecht als je je haar niet goed wast. Toch komt het vaak voor dat mensen de shampoo of conditioner niet goed genoeg uitspoelen, waardoor er resten achterblijven in het haar en het binnen een dag weer vet is.

4. Haar te heet wassen
Mensen vinden het heerlijk om onder een lekkere warme douche te staan (wie niet?). Haar wassen met heet water zorgt er echter voor dat het haar beschadigt, daarom is het beter om je haren met lauw water te wassen. Het beste is om af te sluiten met koud water, zodat de haarschubben ook sluiten en je haar meer glans krijgt. Het is even doorbijten, maar dan heb je ook wel wat! En… met koud water douchen heeft nog meer voordelen.

5. Je behandelt je roos niet goed
Gezond haar begint met een gezonde hoofdhuid. Het is daarom belangrijk om tijdens het wassen je hoofdhuid te masseren en bij jeuk of vlokjes een antiroosshampoo en -conditioner te gebruiken.