Wetenschap

Wetenschappers dringen iedereen die een loofah spons gebruikt aan deze weg te gooien of zich anders op het ergste voor te bereiden

Wie houdt er niet van een lekkere scrub? Niets voelt heerlijker dan een van die sponzen om je huid te exfoliëren. Je kunt er niet alleen je huid mee schrobben en inzepen, maar het maakt je huid zo zacht als het kontje van een baby. En deze kleurrijke sponzen zijn er in een brede waaier van kleuren, sommigen zelfs met een gepersonaliseerd design. Je hangt ze eenvoudig aan de kraan, waardoor je ze meteen bij de hand hebt om die dode huidcellen te verwijderen die een droge, geïrriteerde huid veroorzaken. Bovendien bevorderen ze ook nog eens de bloedsomloop, dus lekker schrobben maar om je gezicht een gezonde gloed te geven. Deze douchesponzen lijken dus ideaal voor een van gezondheid blakende huid, niet?
Volgens dermatologen is niets minder waar … 98 procent van hen adviseert om deze sponsen meteen in de prullenmand te gooien.

J. Matthew Knight van het Knight Dermatologisch Instituut is zo iemand en hij legt uit waarom. Volgens Knight stapelen de dode huidcellen zich na gebruik nog altijd op in de plooien van de spons. En de druppel is dat deze spons ook nog eens een heleboel vocht opslaat nadat je ze in de douche achterlaat. Dat leidt dan weer tot schimmel- en gistvorming. Jakkes!

En binnen enkele uren wordt dit echt een broeihaard van bacteriën. Niet meteen iets waarmee je over je lichaam wilt schrobben, toch?

Daarbij komt nog dat het gebruik van deze sponzen na het scheren infecties kunnen veroorzaken. De bacteriën kruipen zo in de sneetjes en dat kan tot een slecht uitziende en slecht aanvoelende huid leiden.

Nog steeds niet overtuigd om ze weg te gooien?
In dat geval bevelen wetenschappers aan om de sponzen overvloedig uit te spoelen en ze goed te laten drogen. En zorg er ook altijd voor dat je deze sponsen eens om de zoveel maanden vervangt. Vertrouw verder op je neus want bij slechte geurtjes moet je deze sponzen meteen weggooien. Het is gewoon het risico niet waard!

We horen je nu denken, “Wat mag ik dan wel gebruiken om te scrubben?” Eenvoudige oplossing: Er bestaan tal van scrubbers die wel positieve effecten hebben en je behoeden voor infecties. Probeer een loofah! Dit handige instrument kan je ook gewoon aan de kraan hangen, maar het is wel vrij van al die laagjes waarin bacteriën zich kunnen nestelen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over infecties. Of dan zijn er nog die kleurrijke scrub washandjes. Steek gewoon je hand erin, een beetje zeep erop en scrubben maar. Met deze washandjes raak je ook op moeilijk bereikbare plekjes en het heeft geen laagjes.

DEEL deze belangrijke waarschuwing met je vrienden!


Like onze pagina op Facebook!Heb ik al gedaan