Na het oplopen van waterpokken krijgt deze baby een beroerte – een belangrijke waarschuwing voor ouders

Volgens een rapport in het Journal of Pediatrics werd de niet bij naam genoemde baby door zijn broers en zussen aan het virus blootgesteld, die enkele maanden eerder de ziekte hadden.

Moeilijk zijn gezicht aanraken
De baby, die geen gezondheidsproblemen had, werd naar de eerste hulp gebracht nadat zijn moeder ontdekte dat zijn rechterarm en benen zwak waren toen hij uit zijn dutje ontwaakte. Artsen merkten ook op dat hij moeite had zijn gezicht aan te raken, een symptoom van een beroerte.

Gelukkig heeft de jongen het overleefd, maar hij zal waarschijnlijk “een soort neurologische gevolg” hebben of zelfs een andere beroerte “als zijn arteriële aandoening blijft verergeren”, zei dr. Tina Tan, een voorzitter van de American Academy of Pediatrics en professor kindergeneeskunde bij Northwestern University.

“Iedereen denkt dat het een kleine ziekte is. Er zijn een aantal ernstige complicaties “, legde ze uit aan Today. “Kortom, het waterpokkenvirus infecteert de grote bloedvaten in de hersenen en veroorzaakt ontstekingen daarin. De bloedvaten kunnen krassen oplopen en dat kan de bloedtoevoer naar de hersenen verminderen, wat kan leiden tot een beroerte. ”

Omdat de baby te jong was om te worden gevaccineerd (ze moeten ouder zijn dan 1 jaar), zijn deskundigen van mening dat het enige dat de ziekte van de jongen kon hebben voorkomen, zou zijn als zijn oudere broers en zussen waren gevaccineerd.

Als je de risico’s wilt beheersen en minimaliseren, is er maar één effectieve manier: vaccinatie. Maar meer ouders kiezen om verschillende redenen om dat niet te doen.

Alle 51 Amerikaanse staten hebben vaccinatievereisten voor kinderen van openbare scholen en kinderopvang. Maar uitzonderingen worden gemaakt op basis van bepaalde religieuze en filosofische overtuigingen

Wat denk je? Moet iedereen zijn kinderen vaccineren tegen waterpokken? Of is het goed om hun kind “besmet te laten worden” zolang je voorzichtig bent?

Deel gerust je mening in het opmerkingenveld en deel deze belangrijke waarschuwing met iedereen die je kent!