5 nietsvermoedende klachten die kunnen duiden op BORSTKANKER! Dit zou iedere vrouwen moeten weten!

Moe en lusteloos:
Een van de vroege symptomen van borstkanker kan zijn dat je vaak erg vermoeid bent zonder een duidelijke reden. Je slaapt goed, en toch ben je blijvend moe. Dit kan de oorzaak zijn van een chemische disbalans van je lichaam zijn, veroorzaakt door een tumor.

Iedereen kent het wel. Je bent moe en hebt nergens zin in. Dit wil niet meteen zeggen dat je iets ergs hebt maar als dit vaker voorkomt is het slim om even langs de huisarts om dingen uit te sluiten of juist om geholpen te worden!

Moedervlekken:
Uit onderzoek blijkt dat vrouwen met veel moedervlekken een hogere kans hebben om borstkanker te krijgen. Deze vrouwen hebben 13% meer kans om borstkanker te krijgen. Een opvallende moedervlek die is ontstaan of is verkleurt kan een teken zijn van borstkanker, hou dit dus goed in de gaten! Verandert er iets? Neem dan direct contact op met je huisarts!

Als er een moedervlek pijn of vervelend jeukt! Ga hiermee direct naar de huis arts. Het hoeft niet altijd slecht te zijn maar het is niet de bedoeling.

Onregelmatige stoelgang en problemen met de blaas:
Door borstkanker kan er een plotselinge verandering in de hormonen ontstaan. Dit leidt uiteindelijk tot incontinentie. Als je vaak een beetje plast als je moet niezen, lachen of hoesten is het verstandig om snel naar de dokter te gaan. Hetzelfde geldt voor een onregelmatige stoelgang.

Dit is heel vervelend! Het meest vervelende is dat het lastig te verhelpen is. Meestal moeten je darmen even tot rust komen. Veel medicijnen kunnen je de pijn of de onregelmatigheid niet verhelpen.

Een droge keel en vaak hoesten:
Uit statistieken blijkt dat 60/70% van de borstkankerpatiënten uiteindelijk ook uitzaaiingen in de longen krijgt. Een symptoom hiervan is een droge keel en regelmatig hoesten.

Wat goed helpt tegen een droge keel is veel water drinken. Geen hete drankjes of drankjes met veel suiker. Dit kan net tegenovergesteld helpen. Water is het beste!

Veel rugpijn:
Als je plotseling flinke pijn in je rug hebt, kan dit betekenen dat je borstkanker hebt. Uit onderzoek blijkt dat patiënten vaak last hebben van een druk op hun ruggengraat?

Last van je onderrug kan heel erg vervelend zijn! Je wordt dan zeer belemmerd in je dagelijks functioneren. Het beste wat je kan doen is pijn verzachtende medicijnen halen bij uw huisarts of thuis in bed gaan liggen en je rug zijn rust geven.

Vind je deze tips handig? Vergeet ze dan niet te delen met de rest van je vrienden.