Schoonmaaktips

Je douchekop ontkalken? Dat doe je zo!

De gaatjes van de douchekop kunnen na verloop van tijd dicht gaan zitten met kalk. Daardoor stroomt hij niet goed meer door en wordt de straal te hard. Het is dan tijd om de douche schoon te maken. Je douchekop ontkalken doe je zo!

Waarom douchekop ontkalken?
Het is af en toe nodig de douchekop te ontkalken. Waarom? In water zit kalk en dat kan de gaatjes in de douchekop op den duur gaan verstoppen. Daardoor stroomt hij niet goed meer door en krijg je een harde straal. Dat is onprettig en kan zelf pijn doen. Als je dus wilt blijven genieten van een heerlijke douche, dan zul je vast een keer de douchekop moeten ontkalken.

Douchekop ontkalken met azijn

Je kunt de douchekop schoonmaken met speciale ontkalkmiddelen, maar het gaat net zo goed met schoonmaakazijn. Dat is ook nog eens lekker milieuvriendelijk! Draai de douchekop los en leg hem in een bakje met (verdund) schoonmaakazijn. Gebruik tweederde deel azijn en eenderde deel water. Laat de douchekop een paar uur (liefst zelfs 24 uur) weken en spoel hem vervolgens goed door met water. Draai hem weer vast aan de slang en je kunt weer heerlijk douchen.

Kalkaanslag voorkomen
Goed om te weten is dat je kalkaanslag voorkomt door na iedere douchebeurt de douchekop af te drogen met een zachte, droge handdoek. Op die manier is het ontkalken van de douchekop minder vaak nodig.


Like onze pagina op Facebook!Heb ik al gedaan