Eten en Drinken

Gooi NOOIT de pit van de avocado weg! De redenen hiervoor zou iedereen moeten weten.

Gooi jij ook altijd de pitten van de avocados weg als je klaar bent met het maken van guacamole?
Ik deed dat wel. Tuurlijk weet ik dat ik ze kan planten, maar ja het duurt dan minstens 5 jaar voor deze plant om eindelijk avocados te kweken.

Dat is ook alleen maar zo als je groene vingers hebt. Anders, wordt het erg lastig om een productieve avocado plant te kweken.

Maar het blijkt dat juist de pit van de avocados het meest voedingsrijke onderdeel is van de avocado. Vandaag de dag zijn we steeds meer bezig met het recyclen en het hergebruiken van dingen die we anders weg zouden gooien.

Dit is veel beter voor het milieu, en zorgt ervoor dat we minder afval creëren en het helpt deze mooie planeet te preserveren. Maar 1 ding weet ik zeker, dat bijna iedereen nog steeds de avocado pitten weggooit.

Lees op de volgende pagina waarom je dit pit nooit moet weggooien.

<1--nextpage-->

Nadat er vorig jaar een video viral ging, wat een debat over de gezondheidsvoordelen van avocado pitten teweeg bracht. Bleek dat we juist het meest gezonde onderdeel van de avocado vaak weggooien!

Amy Shapiro, een voedingsdeskundige uit New York vertelde aan “Daily Mail” dat avocado pitten vol zitten met vezels en antioxidanten, waarbij 70 procent van alle antioxidanten in avocados in de pit voorkomt.

Verder zijn de vezels in de avocado pitten goed voor de spijsvertering, en zorgen voor een vol gevoel. Dit betekent dat het eten van avocado pitten kan lijden tot een verminderde inname van calorieën en gewichtsverlies.

Probeer niet je tanden te breken door in de pitten te gaan bijten. Want de avocado pitten zijn niet eetbaar zonder ze te koken.

Verwarm je oven op 120 graden en kook de pitten voor ongeveer 2 uur.

De beste manier om avocado pitten te eten is om er bloem van te maken, en ze te gebruiken in smoothies, yoghurt en havermout.

Zodra de pitten zacht zijn, kun je ze in een blender doen en ze net zo lang fijn malen totdat het een soort textuur van bloem heeft.

Heb je geen blender thuis? Probeer dan je gekookte avocado pitten te raspen met een fijne rasp.

Bekijk hieronder de video voor uitgebreide instructies om avocado pitten bloem te maken

Vind je dit een handige tip? Vergeet hem dan niet te delen met de rest van je vrienden.


Like onze pagina op Facebook!Heb ik al gedaan