Gezondheid

DIT zijn tien onverwachte tekenen die kunnen wijzen op diabetes! Dit moet iedereen weten!

Vaak hebben mensen jarenlang niet door dat ze diabetes hebben. Want niet iedereen heeft duidelijke klachten die horen bij diabetes. Veel symptomen lijken op dingen die iedereen wel eens heeft, zoals vermoeidheid en futloos zijn. Nieuwe onderzoeken tonen aan dat maar liefst 25% van de mensen met diabetes type 2 hebben geen idee dat ze diabetes hebben.

Wat is dat eigenlijk, diabetes? Een ziekte die al 1 op de 14 Nederlanders heeft. En die bovendien je hele lichaam ondermijnt. Afhankelijk van het type diabetes maakt de alvleesklier geen of te weinig insuline aan, of het lichaam reageert niet goed op de aangemaakte insuline. Het gevolg is dat de glucose niet of onvoldoende wordt opgenomen en blijft circuleren in het bloed. Het glucosegehalte in het bloed is daardoor hoger dan normaal.

Dit kan ernstige gevolgen hebben, zoals hart- en vaatziekten (hartinfarct, beroerte) en schade aan nieren, zenuwen en ogen (nierfalen, amputatie, blindheid). Daarbij is het verloop slecht te voorspellen. Wil je weten of je de symptomen bij je zelf herkent? Lees dan snel verder.

Lees de symptomen op de volgende pagina.


Like onze pagina op Facebook!Heb ik al gedaan