Gezondheid

Dit gebeurt er als je met make-up op slaapt. Dit is ongelooflijk!

Wake up call: ook een enkele keer kan een negatief effect op je huid hebben. Grote kans dat ook jij hier schuldig aan bent: een enkele keer in slaapvallen zonder je make-up te verwijderen. Je kunt de oorzaak natuurlijk afschuiven op de hectische deadlines of alcoholische versnaperingen, want veel kwaad kan het niet om af en toe met make-up in slaap te vallen, toch?

Fout. Dit luie gedrag kan jouw huid beschadigen – ja, ook als dit maar een enkele keer gebeurt. ‘Hoe vaker je slaapt met je make-up op, hoe groter de kans op beschadiging van je huid,’ zegt dermatoloog Jeannette Graf. ‘Onze huid functioneert, net als de rest van ons lichaam, op een circadiaans ritme (een biologisch ritme dat ongeveer 24 uur duurt, ook wel slaap-waakritme genoemd).

Zo is de huid ’s nachts bijvoorbeeld met name bezig om zichzelf te vernieuwen. Het dragen van make-up kan dit proces tegenhouden, waardoor je je huid kunt beschadigen.’ Graf stelt dat ook enkele keren met make-up op slapen al negatieve effecten kan hebben op je huid. Maakt het nog uit wélk type make-up je draagt? JA

Lees op de volgende pagina welke make up slecht voor je is.


Like onze pagina op Facebook!Heb ik al gedaan