Tips

Deze 8 verassende werkingen van waterstof peroxide zal de manier waarop je schoonmaakt zeker veranderen!

Schoonmaken van glas
Het schoonmaken en laten glanzen van bijvoorbeeld je fornuis, je spiegel of glazen oppervlaktes kun je perfect doen met waterstof peroxide. Het verwijdert vuil en zorgt voor een geweldige glans.

Desinfecteren van oppervlaktes
Het aanrecht in je keuken is een echte broeiplek voor bacteriën. Zelfs als je een doekje erover hebt gehaald, blijven er bacteriën zitten. Maar door het schoon te maken met waterstof peroxide weet je zeker dat alle bacteriën gedood worden.

Schoonmaken van koelkast
Ook je koelkast kun je het beste met dit middel schoonmaken. Het zorgt zoals gezegd voor een glans, verwijdert vuil en dood bacteriën. Ideaal om je koelkast schoon te houden.

Reinigen van fruit
Waterstof peroxide is het perfecte middel om op een natuurlijke wijze groenten en fruit te reinigen van bacteriën en chemicaliën die er door de productie nog op zitten. Door ze eerst in waterstof peroxide te weken en vervolgens met water af te spoelen, is je fruit en groenten compleet gereinigd.

Ontvetter
Mix waterstof peroxide met baking soda tot een pasta voor de ideale ontvetten. Vieze pannen, vette fornuizen en andere vette vlekken krijg je hiermee zou weg. Je hoeft het alleen weg te vegen met de pasta.

Schimmel bestrijden
Waterstof peroxide heeft ook anti-fungale eigenschappen. Hierdoor is het geschikt om schimmel te bestrijden. Spray daarom op plekken met schimmel wat van dit spul om de groei te stoppen en de schimmel te verwijderen.

Schoonmaken van toilet
Zoals al gezegd heeft waterstof peroxide een sterke anti-fungale en anti-bacteriele werking. Daarnaast verwijdert het vuil en zorgt het voor een glas. Ideaal om je wc mee schoon te maken. Alle bacteriën zullen weg zijn en je houdt er een schone glans aan over!

Bescherming van planten
Door je planten in te sprayen met waterstof peroxide voorkom je schimmel en zorg je dat insecten uit de buurt van je plantjes blijven. Probeer het thuis zelf!

Deel dit bericht met je familie en vrienden.


Like onze pagina op Facebook!Heb ik al gedaan