Nieuws

Trein raakt betrokken bij dodelijk ongeval – Inzittende schrijft de NS een indrukwekkend bericht

“Helaas maakte ik vandaag mee wat ik nooit mee hoopte te maken; een aanrijding tussen de trein waarin ik zat en een auto, op het traject Roosendaal-Dordrecht.
Samen met mijn vriendin zat ik, met nog een heleboel andere mensen, in de eerste coupé. Nadat de trein toeterde en begon te remmen was er een immense klap. Gelukkig hebben we het alleen gevoeld en gehoord, maar al snel was duidelijk dat er iets goed mis was. We zagen de machinist naar buiten lopen, in shock met de handen in het haar, verslagen over wat hij zojuist voor zijn ogen had zien gebeuren. De aanblik van hem zal ik niet snel vergeten, de aanblik van mensen die het nodig vonden om te klagen en foto’s te maken evenmin.
Gezien ik vrijwel iedere dag met de trein reis, heb ik al heel wat vertragingen meegemaakt, die ik niet altijd, of eigenlijk nooit, waardeerde en waar ik meer dan eens over klaagde. Na vandaag zal ik dat echter niet meer zo snel doen. De communicatie vanuit NS was duidelijk, bussen werden geregeld en flesjes water werden uitgedeeld. Bij het uitstappen uit de trein werden we vanwege het hoogteverschil de trein uit geholpen. Achteraf verbaas ik me nog steeds over de snelheid waarmee hulpdiensten ter plaatse waren.
Ons eerste instinct was om naar de machinist te gaan, hem te troosten en bemoedigende woorden toe te spreken. Vanuit de trein zagen we echter dat meerdere mensen zich al om je bekommerden en gezien wij de trein niet uit mochten konden we niet meer doen dan machteloos toekijken hoe je moeite moest doen om op beide benen te blijven staan. Misschien was het de eerste keer dat je dit meemaakte, misschien kun je het niet meer op één hand tellen. Hoe dan ook hoop ik met heel mijn hart dat dit dan in ieder geval de laatste keer was.
Mijn complimenten en respect gaan uit naar het personeel van NS en naar de hulpverleners. Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden van het slachtoffer, naar ieder die betrokken was, maar vooral ook naar de machinist, die ik via deze weg alsnog veel sterkte en kracht wil toewensen. “

Deel dit bericht met iedereen die alleen maar klaagt over de Nederlandse Spoorwegen!