Bizar

Christophs foto van een bevroren ijsvogel gaat de hele wereld over

Christoph van Ingen(13) was met zijn zusje in Oostzaan aan het schaatsen toen hij iets heel bijzonders tegenkwam. Op een afstandje zag hij iets blauws. Aan het AD vertelde de jongen dat hij het beter van dichtbij wilde bekijken. Het bleek een vastgevroren ijsvogel onder het ijs te zijn.

Christoph wist eerst niet precies wat voor vogeltje het was, maar wel direct dat het diertje niet meer te redden was. “Ik vond het zielig”, vertelt hij aan de krant, “Maar ik ben wel blij dat hij er niet zo dood uitzag.”

Bevroren ijsvogeltje onder het ijs gevonden

Een bericht gedeeld door christoph van ingen (@christoph_v_i) op

Samen met zijn ouders willen ze de vogel op laten zetten. De totale kosten zijn zo’n 165 euro, bij een professionele preparateur.

Wellicht dat de foto’s het opzetten kunnen financieren. Hij plaatste de foto’s op de internationale website cover-images.com. Naarmate er meer views zijn, hoe meer hij ermee kan verdienen. “Dat kan oplopen van niks tot honderden euro’s”, vertelde Christoph.

Hij had natuurlijk nooit kunnen weten dat zijn foto’s de hele wereld rond zouden gaan. Zelf geeft hij aan dat het puur toeval is, maar dat hij het wel erg leuk vindt!