Gezondheid

Als je HIER 2 eetlepels per dag van neemt, vliegen de kilootjes er zo af!

Waar een dieet van Chia zaden allemaal goed voor is:

Om gewicht te verliezen:
De zaadjes absorberen veel vloeistoffen en zwellen op in de maag. Dit zorgt ervoor dat we sneller een vol gevoel hebben en kleinere porties eten.

Tegen maagzuur:
De Chia zaden verlossen ons van maagzuur. Door hun absorptievermogen nemen ze overtollige maagzuur op waardoor het branderig gevoel verdwijnt.

Voor de genezing van wonden
Door de aanwezigheid van aminozuren, vitaminen en de sporenelementen in zaden wordt de vernieuwing van cellen in ons lichaam bevorderd, waardoor wonden na de inname van Chia zaden sneller genezen.

Bij schildklieraandoeningen
Het selenium en zink in de zaden helpt om de functies van de schildklier te regelen en de hormonen terug in evenwicht te brengen.

Bij maag- en darmproblemen
Als je last hebt van een opgeblazen gevoel, buikkrampen of diarree kunnen de zaden van de Chia plant snel verlichting bieden. Door hun opzwellende werking wordt diarree onmiddellijk tegengegaan en de vezels in de zaden stimuleren ook de darmwerking, zodat tegelijk constipatie wordt tegengegaan.

Als bloedverdunner
Volgens wetenschappelijke studies hebben de Chia zaden een bloed verdunnende werking, waardoor het risico op hartaanvallen en beroertes vermindert.

Dagelijkse voedingswaarde van 2 eetlepels Chia zaden:
25 % koper
20 % magnesium
26 % vezel
14 % calcium
11 % fosfor
29 % vitamine E
11 % vitamine B1
18 % vitamine B3
38 % Omega 6
13 % ijzer
11 % mangaan
8 % kalium
5 % vitamine A
7 % vitamine B8
8 % zink
2 % biotine
0,16 % vitamine B6
3,08 % Omega 3

Goed om weten:
Chia zaden bevatten geen gluten en geen calorie├źn. Als ze in contact komen met vloeistoffen zuigen ze het helemaal op en krijgen daardoor een gelachtige samenstelling. Door deze absorberende eigenschappen is wel voorzichtigheid geboden. Drink voldoende water zodat het lichaam niet uitdroogt.

Deze kleine zaadjes hebben dus heel wat troeven om ze toch eens uit te proberen! Probeer het zelf ook!

Deel dit met je familie en vrienden.


Like onze pagina op Facebook!Heb ik al gedaan